Hopp til innholdet
BIPRODUKTER

Ikke hele tømmerstokken brukes til plank og treprodukter. Vi får også avfall i form av blant høvelflis. Dette presser vi sammen til flisballer som egner seg svært godt som husdyrstrø.

FRA HØVELFLIS TIL HUSDYRSTRØ

Fra produksjonen i våre to høvleri får vi høvelflis som er meget godt egnet til strø for husdyr. For å ta best mulig vare på høvelflisa, presser vi den i baller à 23 kg og emballerer hver flisballe med plastfolie. I maskinen blir flisballene automatisk sveiset i alle skjøter, noe som gjør at emballeringen blir forseglet. Dette betyr at høvelflisa holder seg tørr i lang tid. Flisballer gjør at høvelflisa blir lettere å håndtere for sluttbruker, og der flisballer benyttes vil det være lettere å holde et rent og ryddig miljø. Flisballene blir stablet 21 stk per pall, og pallen blir deretter viklet med plastfolie for stabil transport. Dette fører også til at lagring og transport blir enklere, og fordi transportvolumet blir nesten halvert, blir det også mindre transportkostnader. Dette gir også en miljøgevinst.

Flisballene veier gjennomsnittlig 23 kg, men vekten kan variere mellom 21 og 25 kg fordi i konsistensen på høvelflisa varierer.

 

JEG VIL BESTILLE

Salg av flisballer går via Vasland Bjøru Høvelspon. Salg av flisballer skjer kun i hele paller, og kan hentes hos oss etter avtale.

Vasland Bjøru Høvelspon
Refsnesveien 44, 4529 Byremo
Tlf: 38 28 02 22
Mob: 932 53 278

VI SELGER BARK AV GRAN OG FURU TIL HAGEBRUK

Ta kontakt på telefon 383 48 202 for å bestille